Vaření.czReceptyVepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Rychlý recept na skvělé jídlo. Vepřová panenka ve smetanové omáčce s bazalkou a rajčaty. Recept je na 1 porci.


4.7196x
25 min
57×

Ingredience

1 ksrajče
1 lžíceolivový olej
150 dkgvepřová panenka
1 špetkasušená bazalka

podle chuti

sůl
steakové koření
mletý barevný pepř

omáčka

3 dlsmetana ke šlehání
1 lžícebazalkové pesto

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou. Na rozpálenou pánev vložíme panenku a orestujeme ji dozlatova. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme rajčata. Lehce je orestujeme a také vyjmeme. Poté přidáme smetanu a bazalkové pesto. Omáčku provaříme a dochutíme solí. Panenku s bylinkovou omáčkou servírujeme na talíř tak, že prokládáme maso a rajčata. Nakonec vše přelijeme omáčkou. Panenku s omáčkou podáváme s různými úpravami brambor nebo s rýží.
user-icon

autor preca

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová panenka s bylinkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena