Vaření.czReceptyKlasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Recept na kynutý koláč s rebarborou a máslovou drobenkou. Tento moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.


4.835x
90 min
3×

Ingredience

1000 grebarbora

těsto

70 gcukr
1 špetkasůl
2 ksžloutek
250 mlmléko
20 gkvasnice
0.5 lžičkycitronová kůra
500 gpolohrubá mouka
100 gpřepuštěné máslo

drobenka

130 gcukr
100 gmáslo
150 gpolohrubá mouka

na potření

1 ksvejce

podle potřeby

máslo na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. V misce třeme kvasnice se lžičkou cukru, dokud se kvasnice nerozpustí. Pak je promícháme asi s 50 ml vlahého mléka a 1 lžící mouky. Kvásek zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vzkypět. Zbývající mouku prosejeme se solí do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, žloutky, zbylé vlahé mléko, kvásek a přepuštěné máslo. Ze všech surovin řádně vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Mezitím oloupeme omytou rebarboru, kterou nakrájíme na drobné špalíčky. V míse spojíme rukama změklé máslo s cukrem a moukou na drobenku, kterou uchováme v chladu. Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřeme po celé ploše kynuté těsto, okraje zvýšíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Střed těsta hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Kynutý rebarborový koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 30 - 35 minut. Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena