Jahodová marmeláda s rebarborou

Recept na rychlou a zdravou jahodovou marmeládu s rebarborou a vanilkovým luskem.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Očištěnou rebarboru nakrájíme na malé kostičky, dáme do hrnce s pár lžičkami vody, aby se minutu podusila a nepřichytila se. Přidáme celé jahody, přivedeme k varu a ihned pomačkáme mačkadlem na brambory (pro hladkou konzistenci rozmixujeme ponorným mixérem). Přidáme přírodní citrusový pektin dle návodu, tedy smícháme s částí cukru a cca 2 minuty provaříme.

Sesbíráme pěnu, přidáme zbytek cukru, šťávu z citronu a vyškrabeme vanilkový lusk. Ochutnáme a případně přidáme cukr či citron dle své chuti. Zamícháme a plníme předem připravené sterilizované sklenice. Plníme ihned pod spodní okraj závitu, tedy cca 1 cm od okraje. Navlhčenou papírovou utěrkou otřeme důkladně okraje a pak ješte druhou čistou utěrku namočíme do vysokoprocentního alkoholu a otřeme okraje i víčka zevnitř.

Zavičkujeme pákou, nasadíme spony a vložíme nejlépe do samozavařovaciho hrnce. Ponoříme do poloviny výšky do vody a zavařujeme na 80 stupňů od doby varu 30 minut.

Poté sklenice s marmeládou ihned vyndáme na utěrku rozloženou na lince, aby nepraskly. Vychladlé marmelády skladujeme v chladu a ve tmě.

Jahodovou marmeládu s rebarborou podáváme například ke snídani.

Vyzkoušejte i další skvělé recepty z jahod


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová marmeláda s rebarborou

Zpět na recept