Recept na vynikající veganské jahodové muffiny, které ještě doplníme mandličkami. Příprava není složitá a potěší nejen děti.
200 g | polohrubá mouka |
150 g | celozrnná špaldová mouka |
120 g | třtinový cukr |
80 ml | rostlinný olej |
380 ml | mandlové mléko |
8 ks | čerstvá jahoda |
1 hrst | lupínky mandlí |
1 špetka | sůl maldon |
1 balení | vanilkový cukr |
1 balení | kypřicí prášek |
V míse smícháme polohrubou a špaldovou mouku, poté přidáme třtinový a vanilkový cukr, kypřící prášek a špetku soli. Vše spolu promícháme a přidáme mokré suroviny (olej a mléko). Těsto znovu promícháme a necháme chvilku odstát. Mezitím si umyjeme a nakrájíme jahody.
Těsto lijeme do formiček na muffiny zhruba do 3/4. Na těsto poklademe nakrájené jahody a mandlové lupínky. Muffiny dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 35 minut. Před dopečením uděláme test špejlí, pokud těsto nebude lepit, tak můžeme vyndat z trouby.
Z uvedeného množství upečeme zhruba 16 jahodových muffinů s mandlemi.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Hrníčkový recept: Jahodové muffiny hotové za 30 minut
Jahodová sezóna bude již brzy v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena