Recept na muffiny s perníkovým kořením a kokosovým krémem.
těsto | |
---|---|
350 g | polohrubá mouka |
200 g | třtinový cukr |
100 ml | olej |
375 ml | rostlinné mléko |
1 lžička | skořice |
1 lžíce | perníkového koření |
1 lžička | kakao |
1 balíček | kypřící prášek |
krém | |
1 balení | kokosového krému |
1 balení | tofu natural |
2 lžíce | moučkový cukr |
0.5 lžičky | vanilkové aroma |
Nejdříve si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat plechovku kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovku obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice.
Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si těsto na muffiny. V míse si smícháme mouku, cukr, skořici, perníkové koření, kakao, kypřící prášek, špetku soli a promícháme. Poté přidáme olej, mléko a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto nalijeme do formiček na muffiny a vložíme do předehřáté trouby. Perníkové muffiny pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.
Po upečení necháme vychladnout a zdobíme připraveným krémem.
(doba přípravy 20 min)
(doba přípravy 30 min)
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.