Recept na muffiny s perníkovým kořením a kokosovým krémem.
těsto | |
---|---|
350 g | polohrubá mouka |
200 g | třtinový cukr |
100 ml | olej |
375 ml | rostlinné mléko |
1 lžička | skořice |
1 lžíce | perníkové koření |
1 lžička | kakao |
1 balíček | kypřicí prášek |
krém | |
1 balení | kokosový krém |
1 balení | tofu natural |
2 lžíce | cukr moučka |
0.5 lžičky | vanilkové aroma |
Nejdříve si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat plechovku kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovku obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice.
Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si těsto na muffiny. V míse si smícháme mouku, cukr, skořici, perníkové koření, kakao, kypřící prášek, špetku soli a promícháme. Poté přidáme olej, mléko a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto nalijeme do formiček na muffiny a vložíme do předehřáté trouby. Perníkové muffiny pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.
Po upečení necháme vychladnout a zdobíme připraveným krémem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena