Perníčkové muffiny

Recept na muffiny s perníkovým kořením a kokosovým krémem.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme krém. Na přípravu krému budeme potřebovat plechovku kokosového mléka. Vybírejte s co nejvyšším podílem kokosu. Plechovku obrátíme dnem nahoru a necháme přes noc v lednici. Díky tomu se nám oddělí kokosový krém, který budeme potřebovat, od vody. Bílé tofu si rozdrobíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Do této směsi přidáme kokosový krém z plechovky, moučkový cukr a kapku vanilkového aroma. Vyšleháme jemný krém a dáme odležet do lednice.


Nyní se pustíme do pečení. Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme si těsto na muffiny. V míse si smícháme mouku, cukr, skořici, perníkové koření, kakao, kypřící prášek, špetku soli a promícháme. Poté přidáme olej, mléko a mícháme, dokud se vše pěkně nespojí. Těsto nalijeme do formiček na muffiny a vložíme do předehřáté trouby. Perníkové muffiny pečeme  zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.


Po upečení necháme vychladnout a zdobíme připraveným krémem.


Muffiny z ovesných vloček


(doba přípravy 20 min)


Muffiny


Hráškové muffiny


(doba přípravy 30 min)


Hráškové


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníčkové muffiny

Zpět na recept