Vaření.czReceptyVeganské jahodové knedlíky

Veganské jahodové knedlíky

Oblíbená klasika ve veganské verzi.


0.00x
45 min

Ingredience

270 gbílé tofu
250 gpolohrubá mouka
2 lžícetřtinový cukr
100 mlsojové mléko
2 lvoda
0.5 hrnkustrouhanka

Postup přípravy

Bílé tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mixéru, zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 2 lžíce cukru a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Do mísy nasypeme mouku a smícháme s připraveným tofu krémem a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném válu a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která plníme očistěnými jahodami. Pořádně zabalíme a vkládáme do vroucí vody. Po pár minutách knedlíky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, poté co vyplavou na hladinu, vaříme ještě zhruba 3 minuty. Mezitím si na pánvi opražíme strouhanku na posypání.

Hotové veganské jahodové knedlíky přelijeme máslem, posypeme strouhankou a cukrem.

Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem

Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.

Veganské

Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem

Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.

Jahodové

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganské jahodové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena