Veganské jahodové knedlíky

Oblíbená klasika ve veganské verzi.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Bílé tofu nakrájíme na malé kostičky, dáme do mixéru, zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 2 lžíce cukru a společně rozmixujeme do jemné hmoty. Do mísy nasypeme mouku a smícháme s připraveným tofu krémem a vypracujeme tuhé těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném válu a hrníčkem vykrajujeme kolečka, která plníme očistěnými jahodami. Pořádně zabalíme a vkládáme do vroucí vody. Po pár minutách knedlíky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu, poté co vyplavou na hladinu, vaříme ještě zhruba 3 minuty. Mezitím si na pánvi opražíme strouhanku na posypání.


Hotové veganské jahodové knedlíky přelijeme máslem, posypeme strouhankou a cukrem.


Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem


Domácí meruňkové knedlíky patří mezi oblíbenou letní klasiku. V tomto receptu vám ukážeme čistě rostlinnou variantu krok za krokem.


Veganské


Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem


Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.


Jahodové


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské jahodové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody