Vaření.czMagazínVeganský rebarborový koláč se sněhem krok za krokem

Veganský rebarborový koláč se sněhem krok za krokem

Veganský rebarborový koláč se sněhem krok za krokem

Recept na vynikající veganský rebarborový koláč s nádechem pomerančů a sněhovou čepicí. Naučíme vás ho krok za krokem.

1227×

1) Příprava surovin.

Na rebarborový koláč budeme potřebovat 360 g polohrubé mouky, 150 g třtinového cukru, 100 ml oleje, 380 ml rostlinného mléka, 1 kypřící prášek, 5ks rebarbory, pomerančovou kůru a šťávu, špetku soli, hrst mandlových plátků, nálev z konzervované cizrny a 150 g moučkového cukru.

Rebarborový koláč

2) Nejdříve si připravíme rebarboru. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Rebarborový koláč

3) Nakrájenou rebarboru přendáme do mísy a zalijeme šťávou z půlky pomeranče, přidáme 2 lžíce cukru a necháme zhruba 10 minut odležet. Mezitím si připravíme těsto.

Rebarborový koláč

4) Do mísy nasypeme polohrubou mouku, třtinový cukr a kypřící prášek.

Rebarborový koláč

5) Přilijeme rostlinné mléko, olej a špetku soli a vše spolu promícháme. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.

Rebarborový koláč

6) Těsto nalijeme na pečícím papírem vyloženou formu. Z rebarbory slijeme nálev a poklademe ji na připravené těsto. Nakonec posypeme mandlemi a dáme péct na 180 °C zhruba 40 minut.

Rebarborový koláč

7)  Během pečení si připravíme veganský sníh na koláč.

Rebarborový koláč

8) Z konzervované cizrny slijeme nálev, který přendáme do mixéru a zhruba 5 minut mixujeme do pěny. Poté přidáme moučkový cukr a mixujeme další 3 minuty.

Rebarborový koláč

9) Koláč vyndáme po 40 minutách z trouby a naneseme na něj vrstvu veganského sněhu a zhruba 15 minut pečeme.

Rebarborový koláč

10) Po upečení necháme rebarborový koláč vychladnout a poté můžeme nakrájet a servírovat.

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč a finanční náročnost

Výdaje na tento skvělý koláč vyjdou zhruba na 180 Kč.

Přečtěte si také: 

Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak

Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!

Fantastické

První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!

Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.

První

Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa

Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.

Reveň

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena