Vaření.czReceptyMarinovaná žebírka na grilu

Marinovaná žebírka na grilu

Marinovaná vepřová žebírka připravujeme na grilu a podáváme s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem nebo pečivem.


4.454x
60 min
1×

Ingredience

1.5 kgvepřová žebírka na grilování

marináda

4 stroužkyčesnek
3 lžícepetrželka
125 mlolivový olej
125 mlčervené víno
5 lžicsójová omáčka
0.3 lžičkychilli koření
5 lístkůčerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka určená na grilování očistíme vlhkým hadříkem, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme přes noc do marinády. Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně usekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem. Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády, opékáme z obou stran doměkka. Grilovaná žebírka podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná žebírka na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena