Marinovaná žebírka na grilu

Marinovaná vepřová žebírka připravujeme na grilu a podáváme s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem nebo pečivem.


4.454x
60 min
1×

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka určená na grilování očistíme vlhkým hadříkem, ochutíme mletým chilli kořením a vložíme přes noc do marinády.

Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn a petrželku jemně usekáme a promícháme s olejem, sójovou omáčkou, česnekem a červeným vínem.

Marinované maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, popřípadě ho osušíme papírovou utěrkou. Maso rozložíme na mřížku a za občasného potírání olejem z marinády, opékáme z obou stran doměkka.

Grilovaná žebírka podáváme s nejrůznějšími dipy, grilovanou a čerstvou zeleninou a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná žebírka na grilu

Zpět na recept