Recept na neobyčejný koláč z rebarbory, který nejen dobře vypadá, ale také chutná. Za jeho výjimečnost může náplň z tvarohu, lučiny a vanilky.
4 lžíce | cukr krystal |
500 g | rebarbora |
náplň | |
---|---|
40 g | cukr |
2 ks | vejce |
80 g | máslo |
100 g | lučina |
25 g | hladká mouka |
citronová kůra | |
1 ks | vanilkový lusk |
250 g | polotučný tvaroh |
těsto | |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
125 g | máslo |
80 g | cukr moučka |
250 g | hladká mouka |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
podle potřeby | |
máslo |
Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa
Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.
Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak
Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena