Grilované marinované makrely

Výtečná lehká večeře z makrely s jednoduchou přípravou.


5.09x
60 min
1×

Postup přípravy

Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme na půl, ale dáme pozor aby jsme neprořízli maso až úplně ke kůži - makrela by se mohla rozpadnout. Z olivového oleje, soli, pepře, rozmarýnu a česneku si připravíme marinádu, kterou potřeme nachystané makrely a dáme do lednice marinovat na 0,5-2hod.

Po vyndání namarinovaných makrel z lednice, si připravíme gril na přímé grilování (1/3 roštu si ponechte prázdnou jako bezpečnou zónu).

Makrely tedy grilujeme nejdříve kůží nahoru, přímou metodou při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách makrely otočíme, potřeme je zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut.

Pokud bychom pak měli ještě pochybnosti o propečení, umístíme makrely na roštu do bezpečné zóny a grilujeme ještě 2-3 minuty nepřímou metodou. Po takové době budou makrely bezpečně hotové a díky tomu, že jsme je v půlce grilování potřeli zbylou marinádou šťavnaté a s výraznou chutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilované marinované makrely

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká