Pikantní makrela na česneku

Recept na pečené makrely plněné směsí koření.


3.02x
60 min

Postup přípravy

Makrely důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Pokapeme je vymačkanou šťávou z citronu, nasolíme a necháme 15 minut odležet.

Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky. Přidáme chilli vločky, lžíci nadrobno nasekané petrželky, kmín, mletý zázvor, hřebíček a sůl. Vše důkladně promícháme.

Makrely po stranách nařízneme a otvory vyplníme připravenou kořeněnou pastou. Potom makrely jen lehce obalíme v hladké mouce, vložíme do pekáčku a poklademe vločkami másla.

Pikantní makrely pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 25 minut, záleží na velikosti ryb.

Upečené pikantní makrely na česneku zdobíme kolečky citronu a podáváme se zeleninovým salátem jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní makrela na česneku

Zpět na recept