Makrela pečená s rozmarýnem

Recept na rybu pečenou s bylinkami. Nemáme-li zrovna po ruce bylinky čerstvé, lze je nahradit sušenými.


5.08x
35 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 snítkyrozmarýn
3 ksmakrela
1 kscitron

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Makrely očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenčí je osolíme. Oloupaný česnek osolíme a nakrájíme na plátky. Dovnitř každé makrely vložíme plátky česneku, 2 plátky másla a snítku čerstvého rozmarýnu.

Makrely přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a na každou rybu položíme další 2 až 3 plátky másla a přikryjeme alobalem.

Makrely vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách sundáme alobal a pečeme zhruba dalších 10 minut dozlatova.

Makrelu pečenou s rozmarýnem podáváme s plátky citronu a opékanými brambory, které během pečení posypeme taktéž rozmarýnem.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrela pečená s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena