Plněná grilovaná makrela

Makrela naplněná bylinkami a potom grilovaná. Nenáročný recept na chutný rybí pokrm.


3.73x
25 min

Ingredience

4 ksmakrely (každá 350 g)

náplň

2 stroužkyčesnek
1 snítkatymián
1 snítkameduňka

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

1 lžičkamořská sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme. Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme 1 polovinu stroužku česneku, 2 lístky tymiánu a 4 až 6 lístků meduňky. Okořeníme vnitřek makrel mořskou solí a čerstvě umletým pepřem.

Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby. Než ryby vložíme dovnitř, potřeme kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po 15 minutách na grilu (pravidelně obracíme).

K plněné grilované makrele jako přílohu doporučujeme v alobalu pečené brambory s tzatziki, čerstvý farmářský chléb a olivy.

Zdroj: nordsee.cz
Foto: Thinkstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná grilovaná makrela

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná