Chlad sychravých podzimních i zimních dnů nám pomáhají překonat horké nápoje. Mezi jeden z nejlahodnějších řadíme punč.
17.10.2008
ČÍST VÍCEKdyž se řekne Pardubice, skoro každému se vybaví slavný pardubický perník. Pardubický perník je v Česku nejznámější.
19.09.2008
ČÍST VÍCEVinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák.
17.09.2008
ČÍST VÍCEPokud jste letošní poslední srpnovou středu nestihli navštívit městečko Buňol nedaleko Valencie, nezoufejte. Za rok se největší rajčatová bitva na světě jistě bude konat znovu, už po šedesáté páté.
10.09.2008
ČÍST VÍCEJako každý region má i Valašsko své charakteristické speciality. Valašsko dalo světu obří koláče, které zaujmou svou podmanivě sladkou chutí.
18.08.2008
ČÍST VÍCEPikantní másla známe z některých restaurací, kde nám je servírují jako předkrm spolu s pečivem. Ochucená másla užijeme však i doma.
11.08.2008
ČÍST VÍCEA teď už přímo k lahůdkám. Ty vám představím i s chuťovými zážitky pouze já osobně, přestože jsem celou dobu ochutnávala vše s přáteli.
03.07.2008
ČÍST VÍCEToto vynikající krajové pečivo připomínající svým tvarem lidské uši se vyrábí podle tradičního receptu již po 8 století.
17.06.2008
ČÍST VÍCEUcítite-li ve vzduchu sladkou vůni, linoucí se přes celý jarmark, pouť či hradní slavnost k vašim čenichu, zaručeně jde o trdelník.
13.05.2008
ČÍST VÍCEŽádná pořádná oslava se neobejde bez kapky vynikajícího vína. Většinu vín lze pít samostatně, ale ten pravý kulinářský zážitek vzniká správnou kombinací různých vín a kompletního jídelního menu.
05.05.2008
ČÍST VÍCEUrčitě se člověk neobejde ve svém životě alespoň jedenkrát bez dortu. Jsou v jeho životě určité důležité situace a mezníky, které je zapotřebí náležitě oslavit.
25.04.2008
ČÍST VÍCESpecialitou je vlastně každý připravený pokrm - jestliže je připraven s láskou a péčí. Nezáleží pak na tom, zda je to pokrm pro rodinu nebo pro přátele, pro milé či známé.
28.03.2008
ČÍST VÍCEBez velikonoční pomlázky by to nebyly ty pravé Velikonoce. Chlapci šlehají děvčata, aby byla zdravá, pilná a veselá po celý rok, předávají jim tím svěžest, mladost, ohebnost a zdraví mladého proutku.
24.03.2008
ČÍST VÍCEVelikonoce se samozřejmě slaví i v zemích, které vyznávají pravoslavné křesťanství. Velikonoce se zde sice konají většinou v jiném termínu, ale rozhodně nemají menší význam, ba naopak.
21.03.2008
ČÍST VÍCEPřed zhruba 3500 lety dali kananejskému svátku jara zcela nový význam Židé svým svátkem Paschy: oslavou vyvedení a osvobození židovského národa z egyptského otroctví.
21.03.2008
ČÍST VÍCEPojďme si spolu připomenout tradiční slovanské zvyky patřící neodmyslitelně k velikonočním svátkům.
20.03.2008
ČÍST VÍCEJako dárek musí být vajíčko plné a omalované. Tradiční a nejvýmluvnější je červená - krásná barva, barva života. Odtud též obecně užívaný název pro malované vejce - kraslice.
18.03.2008
ČÍST VÍCEVíte, jak vypadají křestní obřady o Velikonocích? Mimo jiné si vysvětlíme, proč je každá neděle v roce vlastně oslavou Velikonoc.
18.03.2008
ČÍST VÍCEVětšině z nás se při představě Velikonoc vybaví pouze Velikonoční pondělí. Předvelikonoční čas je však plný zajímavých tradic a svátků, jedněmi z nich jsou postní neděle.
14.03.2008
ČÍST VÍCEPrvní krok bývá nejtěžší a platí to i u vajec. Jaká vajíčka vybrat? Jak je správně uvařit? Jak postupovat při barvení?
13.03.2008
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena