V období zimy je naše tělo vystaveno víc než kdy jindy škodlivým vlivům. Musíme tedy posilovat náš imunitní systém. Každý z nás ví, že nejlepší cestou je získávání vitamínů konzumací ovoce. Každý z nás má rád něco jiného. Maminka má nejraději jablíčka, bratr jahody, babička mandarinky a děda miluje švestky, ovšem jen v tekutém stavu.
13.08.2006
ČÍST VÍCEOvoce se od jara do zimy stává nepostradatelnou součástí naší výživy. Zcela oprávněně patří k důležitým ochranným potravinám. Svou svěží chutí a barvou zpestřuje jednotvárné sestavy pokrmů.
12.08.2006
ČÍST VÍCESvou jedinečnou chutí a vůní dokážou bylinky přeměnit jednoduché obyčejné jídlo v něco zvláštního. Změní se tak slané, ale i sladké pokrmy, které se bylinkami dnes dozdobují.
12.08.2006
ČÍST VÍCENeboli list vavřínu vznešeného najdeme asi v každé kuchyni a nedovedeme si bez jeho aroma představit rajskou či svíčkovou omáčku. Pokud ovšem zapátráte ve svých dějepisných vědomostech a vybavíte si starověké císaře s vavřínovými věnci na hlavě, je jasné, že se nejednalo a nejedná o obyčejný keř.
11.08.2006
ČÍST VÍCEOrální antikoagulancia - Warfarin, Pelentan, to jsou léky snižující krevní srážlivost. Indikovány jsou u lidí s vyšším rizikem vzniku žilní trombózy. Bohužel tímto onemocněním často trpí i mladí lidé, proto jsme se rozhodli tomuto tématu věnovat a poskytnout pár základních informací a rad. V krátkosti si povíme, co je vlastně ta žilní trombóza a jak nás ohrožuje.
10.08.2006
ČÍST VÍCEKarbanátek v žemli jedni zatracují, druzí si jej nemohou vynachválit. Na jedné straně kromě kousků zeleniny nenabízí nic zdravého, na straně druhé je fascinující historie, kterou si prošel až k celosvětovému věhlasu. Víte, co znamená slovo "Hamburger"? Odpověď na to i na mnoho dalšího naleznete v našem článku.
09.08.2006
ČÍST VÍCEDnes jsem si pro svou zpověď vybrala herce Divadla Na zábradlí, pana Vladimíra Marka. Byť si ho mnoho lidí spojuje spíše se zápornými rolemi, musím přiznat, že mě tento úžasný člověk mile překvapil svou otevřeností, milou povahou a ochotou. Všem vřele doporučuji zajít na některé představení s tímto hercem, stojí to za to.
08.08.2006
ČÍST VÍCENěkteří lidé mají spojeno se slovem hygiena úmorné mytí a dezinfikování. Jiní ji berou jako samozřejmost. Co však přináší do našeho každodenního života?
07.08.2006
ČÍST VÍCEUmělé sladidlo aspartam má mnoho tváří a za krátkou dobu své existence se ocitl na vrcholku i na dně žebříčku popularity. Životní příběh aspartamu je o tom, jak se z neškodného sladkého bílého prášku stane takřka masový vrah.
06.08.2006
ČÍST VÍCEVšichni asi víme, že je káva bohatým zdrojem kofeinu. Kromě něj však obsahuje dalších několik set aktivních složek, ale jen niacin má výživnou hodnotu. Ten vzniká při pražení zrnek. Napíši vám pár informací o tak lahodném a oblíbeném nápoji, který našemu tělu vlastně vůbec neprospívá.
06.08.2006
ČÍST VÍCETakto se někteří lidé mluví o pivu. Jak je to vůbec s napojem v jehož konzumaci jsou Češi na předních místech? Jak se vyrábí a z čeho? To Vám přiblíží následující článek.
05.08.2006
ČÍST VÍCERokfór, niva či hermelín. Společným jmenovatelem těchto sýrů je plíseň, která jim dodává ostřejší chuť a je do sýrových bochníků vpravována zcela záměrně. Co když ale nějakou, zdánlivě neškodnou, plíseň objevíme tam, kde si ji rozhodně nepřejeme, třeba na rajčeti či marmeládě?
04.08.2006
ČÍST VÍCEPokud dáte okolním vlivům šanci působit na vaše zásoby a různým bakteriím poskytnete příležitost k množení, buďte si jisti, že se jich jen tak lehce nezbavíte.
03.08.2006
ČÍST VÍCEU dráždivého tračníku je porušena schopnost správného řízení hybnosti tlustého střeva. Tudíž tlusté střevo reaguje na vnější i vnitřní podněty neúměrně. Diagnóza tohoto onemocnění se může stanovit, až po vyloučení všech ostatních možných chorob. Léčbou je rozumný jídelníček a vyloučení stresu. Jak na to?
02.08.2006
ČÍST VÍCEDnes jsem pro vás vyzpovídala mladého sympatického muže Tondu Kalu, který se proslavil jako dětská herecká hvězda v seriálu Létající Čestmír. Také jej již několik let mohou posluchači Brna a okolí poslouchat každý všední den dopoledne na soukromé stanici Krokodýl.
01.08.2006
ČÍST VÍCEVýhody vaření v mikrovlnné troubě jsme si tu již popsali. Není třeba to tedy opakovat. Dnes nabídnu několik "vychytávek", které usnadní práci při vaření a přípravách pokrmů.
31.07.2006
ČÍST VÍCEKe každé dovolené patří ochutnávka všeho, co se vám nabídne v jiných kuchyních. A věřte, že ta bulharská kuchyně je velice rozmanitá. Konzumuje se zde velké množství zeleniny, ovoce, masa, sýrů a ryb.
31.07.2006
ČÍST VÍCEJistě jste o něm už někde slyšeli, ale co to přesně znamená možná nevíte. Když vám prozradím, že při dodržování určitých pravidel můžete s jeho pomocí dokonce zhubnout, jistě vás budou následující řádky zajímat!
31.07.2006
ČÍST VÍCEZelené lístky a nažloutlá semena stromu, jehož historie se datuje do doby před 270 miliony let, dnes chrání naše zdraví. Východní medicína objevila zázračnou sílu ukrytou v ginku už kdysi dávno a dnes je tato rostlina populární snad po celém světě.
31.07.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena