
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku jsou snadné. Připravíte z nich vynikající pokrmy pro celou rodinu. .
Jídla z jednoho hrnce milují snad všichni. V jednom kastrolu zvládneme připravit všechno.
Tajemství úspěchu takového vaření spočívá ve vrstvení chutí: nejdřív orestujeme cibuli, česnek a maso, aby se rozvoněly, pak přidáme zeleninu, koření a nakonec tekutinu – vývar, víno nebo vodu.
Výhodou je i to, že všechno probíhá pomalu a v uzavřené nádobě pod pokličkou, takže se suroviny krásně propojí, chutě prolnou a jídlo je krásně šťavnaté.
Díky tomu, že se vše vaří společně, není potřeba řešit zvlášť přílohu (anebo si dát jen chleba), a výsledek je perfektní. Taková jídla jsou ideální na víkend, do krabičky do práce i na dovolenou.
Vepřová kotleta se šlehačkou a brambory
Smažák z trouby s pečenou zeleninou
Zapečené kuřecí stehenní čtvrtky
Zapečená krkovice s chutí rozmarýnu
Kuřecí tajine s citrony a olivami
-> Dušená mrkev je parádní příloha i plnohodnotné jídlo: Na másle, s medem, po asijsku i s vepřovým
Dušená mrkev? To je pohádkové jídlo, když víme, jak ji připravit. Nevěříte? Známe sedm chutných způsobů, jak ji připravit – na másle, s medem, po asijsku, s hráškem nebo jako hlavní jídlo s vepřovým. Je lepší škrábat nebo jen omýt, proč se vyplatí mrkev s natí a jak ji nakrájet.
Lahůdky z jednoho hrnce: Jak báječně uvařit a neušpinit hromadu nádobí
Jídla z jednoho hrnce jsou důkazem, že jednoduchost a dokonalá chuť můžou jít směle ruku v ruce. Ať už jde o vydatné guláše, voňavá kari nebo syté polévky, pokrmy připravené v jedné nádobě šetří čas, energii i nádobí. Pojďme si uvařit praktická jídla, kterými vždycky oslníte.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena