Kotlíkový eintopf

Eintopf je jednoduchý zázrak z jednoho hrnce či kotlíku, který zvládne prakticky každý. Užijte si recept na eintopf třeba společně s dětmi u ohně s bublajícím kotlíkem. Vaření je přece zábava.


4.879x
150 min
5×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
3 lžíceolej
1 kgbrambory
1 hrstmajoránka
2 kscibule
3 ksmrkev
2 kspetržel
2 ksbobkový list
2 lžícemletá paprika
1 hlávkabílé zelí
2 hrstěpetrželová nať
0.5 kgmleté maso
1 lžícemletý kmín
2 kspapriková klobása
2 hrstěmražená kukuřice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

silný vývar

Postup přípravy

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen. Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity. Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.


10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce


Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.


10


Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem


Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlíkový eintopf

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.