5 stroužků | česnek | |
3 lžíce | olej | |
1 kg | brambory | |
1 hrst | majoránka | |
2 ks | cibule | |
3 ks | mrkev | |
2 ks | petržel | |
2 ks | bobkový list | |
2 lžíce | paprika mletá | |
1 hlávka | bílé zelí | |
2 hrstě | petrželová nať | |
0.5 kg | mleté maso | |
1 lžíce | mletý kmín | |
2 ks | papriková klobása | |
2 hrstě | mražená kukuřice | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
silný vývar |
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen. Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity. Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena