Kotlíkový eintopf

Eintopf je jednoduchý zázrak z jednoho hrnce či kotlíku, který zvládne prakticky každý. Užijte si recept na eintopf třeba společně s dětmi u ohně s bublajícím kotlíkem. Vaření je přece zábava.


4.879x
150 min
5×

Postup přípravy

Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem.

Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen.

Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity.

Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlíkový eintopf

Zpět na recept