Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou

Recept na chutný a rychlý eintopf z telecího masa, rýže a zeleniny.


2.213x
20 min

Ingredience

150 ghrášek
6 ksšalotka
1 lžíceolivový olej
3 větvičkyčerstvý tymián
1 svazečekčerstvá petrželka
40 gčerstvé máslo
2 balíčkyrýže ve varných sáčcích
3 větvičkyčerstvý rozmarýn
400 gořez z telecího masa
150 gbaby mrkvička
150 mlsuché bíle víno chardonnay

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

podle potřeby

domácí telecí vývar

Postup přípravy

Telecí maso z telecího vývaru vybereme a pokrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme baby mrkvičku, hrášek a šalotku, kterou pokrájíme na hrubší kusy. Petrželovou nať posekáme nadrobno.

V pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, orestujeme zeleninu, přidáme větvičky čerstvého tymiánu a rozmarýnu, podlijeme bílým vínem a telecím vývarem a povaříme, až bude zelenina al dente. Vybereme rozmarýn a tymián, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem.

Rýži uvaříme podle návodu na balení, uvařenou rýži dáme do hrnce, přidáme připravenou zeleninu i s výpekem, posekanou petrželovou nať a pokrájené uvařené telecí maso z telecího vývaru a všechno spolu dobře promícháme.

Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou podáváme s jemným zeleným listovým salátem anebo s nakládanými kyselými okurkami.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena