Lehký a chutný oběd nebo večeře.
směs | |
---|---|
3 ks | kuřecí prsa bez kosti a kůže |
2 ks | cibule na osmažení |
1 lžička | paprika červená |
1 lžička | sušené oregano |
1 ks | cuketa |
2 lžíce | malý rajský protlak |
podle chuti | |
2 špetky | sůl |
1 lžička | mletý bílý pepř |
2 stroužky | mladý česnek |
příloha | |
2 hrnky | rýže |
na ozdobu | |
0.5 ks | paprika červená |
1 snítka | pažitka a petrželka |
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme na nudličky pokrájené kuřecí maso, přidáme sůl, pepř, červenou papriku, česnek a oregano. Dobře promícháme a restujeme, až maso začne chytat barvu. Podle potřeby podlijeme vodou. Na drobné kostičky pokrájíme malou, omytou a očištěnou cuketu, nebo její část. Přidáme k masu spolu se dvěma lžícemi rajského protlaku a dusíme směs do měkka. Vedle v kastrůlku si mezitím uvaříme rýži do měkka, po uvaření přidáme do směsi na pánvi. Dobře promícháme, ještě krátce podusíme a ihned podáváme. ozdobíme proužky papriky a petrželkou.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena