Vaření.czReceptyŠťavnatý eintopf z dušené rýže, vepřového plecka, zeleniny a suchohřibů

Šťavnatý eintopf z dušené rýže, vepřového plecka, zeleniny a suchohřibů

Recept na velmi chutný, šťavnatý a voňavý eintopf z dušené rýže, masa, zeleniny a suchohřibů, který je poměrně rychle hotový.


2.417x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
500 mlvoda
1 kscuketa
4 ksrajče
2 lžíceslunečnicový olej
2 ksčervená kapie
2 kszelená paprika
2 ksjarní cibulka
250 mldlouhozrnná rýže
1 svazečekčerstvá petrželka
400 gvepřové plecko bez kosti
2 lžícedomácí vepřové sádlo
1 hrstsušené suchohřiby

podle chuti

sůl
koření na pečené maso
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve pokrájíme na kostky omyté a osušené vepřové plecko, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a směsí koření na pečené maso. Přidáme očištěný česnek pokrájený na plátky, zalijeme olejem, promícháme a necháme odpočívat v této marinádě a zatím připravíme ostatní. Rýži několikrát omyjeme ve vlažné vodě a necháme dobře odkapat od vody na sítku. Suchohřiby namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na kostky, jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka. Zelenou papriku a červenou kapii zbavíme stopky, jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Rajče omyjeme, zbavíme tuhé části ve středu a pokrájíme na plátky. Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme oba konce, pokrájíme na 3 mm silná kolečka, eventuálně jiné tvary. Na pánvi zprudka opečeme na rozehřátém sádle česnek a vepřové plecko, aby se zatáhlo a potom vypneme plamen. V hrnci na rozehřátém domácím vepřovém sádle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme odkapanou rýži, opražíme do sklovita, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, promícháme a přelijeme do jenské mísy, ve které budeme všechno spolu dusit. Přidáme suchohřiby i s vodou, ve které byly namočené, potom přidáme opečené maso s česnekem a potom všechnu pokrájenou zeleninu. Promícháme, přikryjeme vrchem jenské mísy, vložíme dusit do trouby vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev s ventilátorem, při této teplotě dusíme naši směs 15 minut. Odstraníme vrch jenské mísy a při stejné teplotě pečeme ještě 20 - 25 minut, dokud se všechna tekutina nevsákne do rýže a přiměřeně se opeče zelenina. Chutný šťavnatý eintopf vybereme z trouby a podáváme horký v jenské míse, ve které jsme jídlo připravili. Těsně před podáváním směs promícháme a načechráme vidličkou. Každý si nabere svou porci na talíř podle své chuti a posype čerstvě posekanou petrželovou natí. Pokrm je mimořádně chutný, nádherně voňavý po suchohřibech a úžasně šťavnatý s výborně propojenými chutěmi použité zeleniny a koření, přitom příprava je nenáročná a rychlá. Chutný šťavnatý eintopf podáváme jako výborný oběd a také jako chutnou rychlou večeři bez přílohy.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šťavnatý eintopf z dušené rýže, vepřového plecka, zeleniny a suchohřibů

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena