Eintopf z dušené rýže a dubáků

Rychlý a jednoduchý recept na chutný eintopf z dubáků.


2.820x
30 min

Postup přípravy

Sušené dubáky namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno, očištěný česnek pokrájíme na drobné kostky, petrželovou nať posekáme na drobno, vymačkáme šťávu z citronu a feferonku pokrájíme na jemno.

Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na kratší proužky. Zelený hrášek necháme ve studené vodě rozmrazit, potom scedíme od vody. Dlouhozrnnou rýži několikrát omyjeme ve vlažné vodě a necháme dobře odkapat od vody na sítku.

V hrnci na rozehřátém másle orestujeme cibuli, feferonku, kapii a rýži do zesklovatění, krátce opečeme česnek, jen ho necháme pěkně rozvonět - asi 1 minutu, přidáme namočené dubáky, přilijeme horkou vodu, které má být spolu s vodou z dubáků dvojnásobné množství.

Přilijeme citronovou šťávu, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým kořením, přivedeme vodu do varu, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou. Dále snížíme plamen na minimum a na mírném ohni dusíme 15 minut.

Vypneme plamen a necháme dojít ještě 15 minut pod pokličkou. Na závěr vmícháme scezený hrášek, který změkne zbytkovým teplem pod pokličkou, přidáme posekanou petrželovou nať a rýži načechráme vidličkou.

Eintopf z dušené rýže a dubáků servírujeme horký. Jde o rychlý mimořádně chutný voňavý eintopf, k tomu nádherně vonící po dubácích a česneku s jemně osvěžující pikantní chutí po citronové šťávě a feferonce.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Eintopf z dušené rýže a dubáků

Zpět na recept