1 lžíce | máslo | |
3 ks | cibule | |
1 ks | kuře | |
1 svazek | petržel | |
1 lžička | šafrán | |
1 lžička | zázvor | |
1 lžička | koriandr | |
5 lžic | olivový olej | |
200 g | zelené olivy | |
2 ks | citronová šťáva | |
2 ks | čerstvý nebo naložený citron | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Ne každá keramická nádoba na tradiční marocký tajine je určena na vaření na sporáku. Nejprve ověřte u výrobce či prodejce, jestli to ten váš zvládne. Můžu doporučit tajine od Emile Henry z řady Flame - tam výrobce výslovně uvádí, že může i na sporák, nejen do trouby!
-> Lahůdky z jednoho hrnce: Jak báječně uvařit a neušpinit hromadu nádobí
Autor:Květa J.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena