Kuřecí tajine s citrony a olivami

Svěží chuť citronů udělá z nudného kuřete nevšední kulinářský zážitek.


5.02x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuře naporcujeme nebo koupíme už naporcované. Zeleninu i citrony dobře očistíme (použijeme-li čerstvé). Zeleninu nakrájíme na kousky, citrony na měsíčky.

V tajinu osmahneme na olivovém oleji s máslem kousky kuřete. Přidáme nakrájenou cibuli, petržel, zázvor, šafrán, sůl, mletý pepř a nakrájené (naložené) citrony. Zalijeme třemi sklenkami vody, přiklopíme poklicí a vaříme 30 minut. Občas promícháme a je-li třeba, podlijeme vodou. Přimícháme koriandr a citronovou šťávu a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením přidáme ke kuřecímu tajine s citrony ještě olivy a můžeme servírovat.

Důležité upozornění: Ne každý keramický tajine je určený na vaření na sporáku, proto si nejprve ověřte u výrobce či prodejce, jestli to ten váš zvládne, můžu doporučit tajine od Emile Henry z řady Flame - tam výrobce výslovně uvádí, že může i na sporák, nejen do trouby!
user-icon

autor Květa J.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí tajine s citrony a olivami

Zpět na recept