Jehněčí Tagine

Tato typicky marocká směs masa, zeleniny a meruněk, ochucená čerstvými bylinkami a kořením, může posloužit jako chutný oběd nebo jako pohoštění. Podáváme ji s kuskusem.


3.177x
120 min

Postup přípravy

Česnek, zázvor, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Z pomeranče ostrouháme kůru.

V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je za častého zamíchání na středně silném ohni 5 minut dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev nebo kastrol
přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 minut.

Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev nebo kastrol opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu.

Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme. Tradičně se podává přímo v nádobě, ve které se dusil („tagine"), kuskus pak ve zvláštní misce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí Tagine

Zpět na recept