Jehněčí Tagine

Tato typicky marocká směs masa, zeleniny a meruněk, ochucená čerstvými bylinkami a kořením, může posloužit jako chutný oběd nebo jako pohoštění. Podáváme ji s kuskusem.


3.177x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
1 ksskořice
4 ksrajčata
1 kscibule
1 kspomeranč
1 kslilek
1 lžičkamed
pepř
1 ksčerstvý zázvor
2.5 hrnkuzeleninový vývar
0.7 hrnkusušené meruňky
1 lžícekukuřičný olej
2 lžícedrcený koriandr
350 gjehněčí maso bez tuku

příloha

kuskus

Postup přípravy

Česnek, zázvor, cibuli a koriandr nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Z pomeranče ostrouháme kůru. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli a jehněčí maso a opékáme je za častého zamíchání na středně silném ohni 5 minut dozlatova. Vmícháme česnek, zeleninový vývar, pomerančovou kůru a šťávu, med, skořici a zázvor, přivedeme k varu, zmírníme oheň, pánev nebo kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 45 minut. Lilek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s rajčaty a meruňkami ho přidáme k masu. Pánev nebo kastrol opět přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme dalších 45 minut. Maso musí být skutečně křehké. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Pokrm ochutíme nakrájeným čerstvým koriandrem, solí a pepřem a ihned podáváme. Tradičně se podává přímo v nádobě, ve které se dusil („tagine"), kuskus pak ve zvláštní misce. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí Tagine

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena