Výborná slavnostní večeře i lahodná rychlá chuťovka z jehněčího masa.
marináda | |
---|---|
500 g | jehněčí játra |
150 ml | zakysaná smetana |
1 špetka | chilli paprika |
1 lžička | mletý zázvor |
1 špetka | pepř |
3 stroužky | česnek |
2 ks | cibule |
3 lžíce | olej |
2 lžíce | sójová omáčka |
1 stroužek | česnek |
podle chuti | |
1 špetka | sůl |
Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si marinádu z chilli, zázvoru, trochy zakysané smetany, pepře a česneku. Játra do marinády namočíme a dáme stranou na talíř, necháme asi hodinu odležet.
Rozpálíme na pánvi olej, přidáme játra, cibulku, sojovou omáčku a česnek dle chuti. Játra opečeme zprudka ze všech stran, poté ještě necháme dopéct zhruba po dobu dvaceti minut. Nakonec osolíme. Můžeme připravit i na grilu.
Jehněčí játra na grilu podáváme se zeleninou, libovolnou přílohou a dipem.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena