Jehněčí po marocku

Nevšední příprava jehněčího. Mrkev dodává pokrmu nasládlou chuť. Vyzkoušejte tento snadný recept.


0.00x
45 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
1 kscibule
2 ksmrkev
0.5 lžičkykoriandr
1-2 špetkymletá skořice
2 špetkymletý kmín
0.5 lžičkymletý zázvor
1 konzervaloupaná rajčata
500 gmleté jehněčí

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo.

Na rozpáleném oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme mleté maso a za průběžného míchání jej opékáme. Jakmile je maso hnědé, přidáme všechno koření (zázvor, skořici, koriandr, mletý kmín) a konzervu rajčat. Jako poslední vmícháme nastrouhanou mrkev. Jehněčí po marocku dusíme zhruba 20 minut a poté podle chuti osolíme.

Jehněčí po marocku podáváme s kuskusem nebo rýží.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí po marocku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní