Tážin s hruškami

Na skok do arabské kuchyně. Tento pokrm je lehce nasládlý a velice kořeněný. Recept z hovězího masa.


2.9738x
90 min

Ingredience

400 ghrušky
400 ghovězí maso

podle chuti

sůl
šafrán
mletý zázvor
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy

Maso rozdělíme na 4 stejné porce. Vložíme je do kastrolu na rozpálený olej a ochutíme kořením. Po chviličce maso zalijeme trochou vody a necháme asi hodinu dusit pod pokličkou.

Hrušky omyjeme, neloupeme a rozkrájíme je na čtvrtky. Když je maso měkké, vyjmeme ho a uložíme do tepla, aby nevychladlo. Do výpeku přidáme hrušky a zbytek koření. Vše zalijeme vodou a vaříme ještě asi 20 minut. Nakonec v malém množství vody rozmícháme mouku a přilijeme ji do kastrolu s hruškami. Omáčku mícháme, dokud nám nezhoustne. Potom do ní přidáme maso, chviličku prohřejeme a vše je hotovo.

Tážin s hruškami podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tážin s hruškami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Arabská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.