Tážin s hruškami

Na skok do arabské kuchyně. Tento pokrm je lehce nasládlý a velice kořeněný. Recept z hovězího masa.


2.9738x
90 min

Postup přípravy

Maso rozdělíme na 4 stejné porce. Vložíme je do kastrolu na rozpálený olej a ochutíme kořením. Po chviličce maso zalijeme trochou vody a necháme asi hodinu dusit pod pokličkou.

Hrušky omyjeme, neloupeme a rozkrájíme je na čtvrtky. Když je maso měkké, vyjmeme ho a uložíme do tepla, aby nevychladlo. Do výpeku přidáme hrušky a zbytek koření. Vše zalijeme vodou a vaříme ještě asi 20 minut. Nakonec v malém množství vody rozmícháme mouku a přilijeme ji do kastrolu s hruškami. Omáčku mícháme, dokud nám nezhoustne. Potom do ní přidáme maso, chviličku prohřejeme a vše je hotovo.

Tážin s hruškami podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tážin s hruškami

Zpět na recept