Domácí kuřecí perkelt

Snadný recept na přípravu hlavního chodu z kuřecích stehenních řízků s paprikou.


4.220x
45 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 kscibule
1 lžícehladká mouka
1 kszelená kapie
2 lžícerajčatová šťáva
1 lžícemletá sladká paprika
4 kskuřecí stehenní řízek
2 ksjarní cibulka s natí

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Jarní cibuli nasekáme na kolečka. Zelenou kapii zbavíme jadřince a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kuřecí kousky ze všech stran a odložíme stranou.

V kastrolu na másle necháme zesklovatět cibuli, pak vmícháme hladkou mouku a červenou mletou papriku a krátce osmahneme. Následně přidáme předem opečené maso a nakrájenou papriku, vše zalijeme vývarem (do výšky masa) a zvolna podusíme 10 - 15 minut doměkka. Nakonec do perkeltu vmícháme jarní cibulku a na dochucení můžeme přidat i čerstvou šťávu z rajčat, pepř a sůl. Kuřecí směs krátce prohřejeme a podáváme.

Domácí kuřecí perkelt rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kuřecí perkelt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena