Dýně po krnovsku

Zapečená dýně s vařenými vejci. Podle osvědčeného receptu snadno připravíme skvělý pokrm z jednoho pekáče.


4.5360x
35 min
7×

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na hranolky nebo na kostičky a dáme vařit do páry asi na 7 - 10 minut. Pokud máme dýni z mrazničky, jen ji propláchneme na sítu studenou vodou a necháme okapat. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a osmažíme ji na lžíci másla. Vejce uvaříme natvrdo, česnek prolisujeme, petrželku nebo estragon nasekáme nadrobno a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Pekáč vymažeme máslem a urovnáme do něj kousky dýně. Osolíme, opepříme, okořeníme podle chuti chilli kořením a posypeme osmaženou cibulí. Dále poklademe plátky vařených vajec, ty posypeme nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem. Smícháme obě smetany a ochutíme prolisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí, pepřem a chilli kořením. Pekáč zalijeme okořeněnými smetanami a dáme péct.

Dýňový pokrm upečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Dýni po krnovsku podáváme s různě upravenými brambory nebo s pečivem. Při přípravě můžeme také nakrájet vařené brambory na kolečka a dát je pod dýni a na vejce.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýně po krnovsku

Zpět na recept