Cibulový quiche lorraine

Recept na vynikající koláč z cibule, slaniny, sýra a máslového těsta.


3.544x
60 min
6×

Postup přípravy

Velké cibule oloupeme, očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Sýr na kostičky. Gruyére můžeme nahradit třeba ementálem nebo směsí tvrdých sýrů. Nepoužíváme ale eidam.

V pánvi rozehřejeme olivový olej a vsypeme slaninu. Orestujeme ji dozlatova a přidáme cibuli. Zvolna ji restujeme také dozlatova. Cibulka bude mírně nasládlá.

Zatím si připravíme těsto. Do mísy prosejeme mouku. Osolíme ji, rozklepneme do ní vejce a přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na tenkou placku. Máslovým těstem vyložíme koláčovou nebo dortovou formu. Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzduch na 160 °C.

Dno připravené formy rovnoměrně poklademe cibulovou směsí. Sýrem posypeme cibulovou směs. Lehce osolíme a opepříme. V misce smícháme obě smetany s vejci a smetanovou směs osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Smetanou rovnoměrně zalijeme koláč. Cibulový quiche vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut, nebo než smetanová hmota ztuhne a zezlátne.

Cibulový quiche necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Doplnit jej můžeme kysanou smetanou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibulový quiche lorraine

Zpět na recept