Vaření.czReceptyLotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Francouzský slaný koláč, ve Franciii tak oblíbený, jako je v Itálii pizza.


3.292x
45 min
4×

Postup přípravy

Mouku si nasypeme na pracovní plochu, uprostřed si vytvoříme důlek. Plátky másla, sůl a 3 polévkové lžíce studené vody rychle zapracujeme s moukou na křehké těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme a vložíme do kulaté pečící formy a dáme na 1 hodinu do chladničky. Tenké plátky slaniny opečeme na suché pánvi dozlatova. Těsto obložíme plátky propečené slaniny, tenkými plátky sýra. Vejce rozmícháme se smetanou, solí, pepřem a kajenským pepřem. Tuto vaječnou směs nalijeme na koláč. V předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 35 minut. Koláč musí ztuhnout a na povrchu lehce zezlátnout. Podáváme horký nakrájený na trojúhelníky se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena