Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Francouzský slaný koláč, ve Franciii tak oblíbený, jako je v Itálii pizza.


3.292x
45 min
4×

Postup přípravy

Mouku si nasypeme na pracovní plochu, uprostřed si vytvoříme důlek. Plátky másla, sůl a 3 polévkové lžíce studené vody rychle zapracujeme s moukou na křehké těsto.

Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme a vložíme do kulaté pečící formy a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Tenké plátky slaniny opečeme na suché pánvi dozlatova.

Těsto obložíme plátky propečené slaniny, tenkými plátky sýra. Vejce rozmícháme se smetanou, solí, pepřem a kajenským pepřem. Tuto vaječnou směs nalijeme na koláč.

V předehřáté troubě na 200°C pečeme asi 35 minut. Koláč musí ztuhnout a na povrchu lehce zezlátnout.

Podáváme horký nakrájený na trojúhelníky se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lotrinský slaninový koláč - Quiche lorraine

Zpět na recept