Špenátové halušky se slaninou

Recept na halušky z brambor a špenátu, které na talíři doplní opečená slanina a strouhaný sýr.


2.33x
35 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme mouku, vejce a rozmražený nebo čerstvě namletý špenát. Mouky můžeme dát i o něco více, protože špenát obsahuje hodně vody. Všechny suroviny zpracujeme v těsto, které nesmí být moc husté, ale ani řídké.

Halušky protlačujeme přes speciální cedník do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté špenátové halušky scedíme a necháme okapat.

Slaninu nakrájíme na proužky a necháme na pánvi orestovat, až je křupavá.

Uvařené špenátové halušky rozdělíme na nahřáté talíře, podle chuti přidáme slaninu, posypeme libovolným nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špenátové halušky se slaninou

Zpět na recept