Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou

Recept na zajímavou kombinaci k naplnění kuřecího řízku - debrecínka a slanina. Můžeme dát i debrecínku s trojúhelníčkem taveného sýra.


2.65x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí řízky nejprve lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Řízky potom přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo třeba párátky, případně okraje masa přiklepeme paličkou k sobě. Naplněné a uzavřené řízky obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Kuřecí řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (nejlépe ve fritovacím hrnci). Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli


Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.


Ty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou

Zpět na recept