Recept na zajímavou kombinaci k naplnění kuřecího řízku - debrecínka a slanina. Můžeme dát i debrecínku s trojúhelníčkem taveného sýra.
4 ks | kuřecí řízek |
náplň | |
---|---|
4 plátky | slanina |
4 plátky | debrecínka |
na potření | |
4 stroužky | česnek |
sůl | |
hořčice | |
trojobal | |
vejce | |
strouhanka | |
hladká mouka | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Kuřecí řízky nejprve lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Řízky potom přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo třeba párátky, případně okraje masa přiklepeme paličkou k sobě. Naplněné a uzavřené řízky obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Kuřecí řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (nejlépe ve fritovacím hrnci). Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
autor babička Jarunka69
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.