Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou

Recept na zajímavou kombinaci k naplnění kuřecího řízku - debrecínka a slanina. Můžeme dát i debrecínku s trojúhelníčkem taveného sýra.


2.65x
75 min

Ingredience

4 kskuřecí řízek

náplň

4 plátkyslanina
4 plátkydebrecínka

na potření

4 stroužkyčesnek
sůl
hořčice

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí řízky nejprve lehce naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Na každý řízek položíme plátek debrecínky a proužek slaniny. Řízky potom přehneme, upevníme jehlou na závitky nebo třeba párátky, případně okraje masa přiklepeme paličkou k sobě. Naplněné a uzavřené řízky obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka). Kuřecí řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji (nejlépe ve fritovacím hrnci). Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli

Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

Ty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný kuřecí řízek s debrecínkou a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena