Lotrinský koláč

Slaný koláč z listového těsta, který je nenáročný. Recept zvládne i úplný začátečník.


4.511x
25 min
1×

Postup přípravy

Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech.

Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Až pustí šťávu, přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, máslo, cibulku nakrájenou na kolečka a za stálého míchání opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Směs poklademe na listové těsto, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou promíchanou s vejci.

Lotrinský koláč pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C, dokud se kraje koláče nezačnou mírně připékat.

Lotrinský koláč podáváme horký se zakysanou smetanou.
user-icon

autor Petí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lotrinský koláč

Zpět na recept