Pórkový quiche

Pokud nechcete neustále opakovat studené mísy s chlebíčky, vyzkoušejte recept na celosvětově oblíbený slaný koláč.


4.19x
90 min
1×

Postup přípravy

Nejprve promícháme sypké suroviny (mouky, prášek do pečiva, sůl), poté prohněteme s ostatními surovinami (máslo, vejce, mléko). Vznikne nám vláčné těsto podobné třeba lineckému a necháme ho asi 20 minut odležet. Těsto na quiche můžeme však uchovat zabalené v ledničce i po dva dny.

Těsto můžeme vtlačit do formy, nebo ho rozválíme na placku, kterou přeneseme do formy a upravíme tak, aby těsto krylo i její okraje. Dno těsta lehce propícháme vidličkou na více místech, aby si uchovalo tvar.

Pórek nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zelenou nať cibulky nakrájíme nadrobno. Parmazán nebo jiný druh sýru nastrouháme na jemno.

Pórek orestujeme na olivovém oleji, přidáme nakrájené žampiony, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme orestované žampiony, pokrájenou nať cibulky a nastrouhaný parmezán.

Těsto dáme asi na 15 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Připravenou směs vlijeme do předpečeného těsta a seshora ještě posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem. Pečeme dalších 20 - 25 minut, aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli zchladnout ve formě a teprve potom ho vyklopíme.

Pórkový quiche můžeme podávat ještě teplý nebo později za studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkový quiche

Zpět na recept