Rizoto z pomalého hrnce

Recept na rizoto upravený pro přípravu v pomalém hrnci.


4.643x
160 min
1×

Ingredience

1 hrnekvývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícesádlo
1 hrnekrýže
250 gzelenina
1 lžičkamletá sladká paprika
250 gmleté vepřové maso
1 lžičkamletá pálivá paprika

podle potřeby

1 špetkasůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle na pánvičce. Přidáme mleté maso a několik minut opékáme. V hrnci, nebo pokud máme nádobu, co se v ní dá restovat, přímo v nádobě pomalého hrnce rozpustíme na plotně máslo, na něj dáme opranou rýži a za stálého míchání restujeme, až rýže jakoby "zprůhlední".

Pak přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a ještě malinko orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón - domácí z pomalého hrnce a kostí mám stále v mražáku, barbaři přidají masox cca 1,5 kostky a už nesolí :-)). Nakonec přidáme zeleninu.

Základ na rizoto z pomalého hrnce důkladně zamícháme, přesuneme do pomalého hrnce nebo pokud děláme přímo v nádobě pomalého hrnce, nasadíme do základny a "pomalíme" asi 3 hodiny (na pomalejší stupeň).
user-icon

autor Scarlett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto z pomalého hrnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.