Rozdrobená korková zátka

Také se vám někdy při otevírání vína podařilo dostat do nápoje i malinké kousky korku? Naštěstí existuje jednoduchá metoda, jak víno zachránit. Víno stačí do skleniček nalévat přes kávový filtr či velmi jemné sítko.

Číst více
Trpíte cukrovkou? Jezte cibuli!

Máte doma diabetika, nebo cukrovkou trpíte vy sami? Pak dejte přednost konzumaci cibule v syrovém stavu, snižuje totiž hladinu krevního cukru.

Číst více
Dýňová semínka jako prevence

Konzumací dýňových semínek, postačí lžíce denně, zabojujeme proti infekcím močových cest. Semínka se dají konzumovat jen tak, ale hodí se přidat i do salátů či MÜSLI.

Číst více
Čištění chlebníku

Chlebník se čas od času vyplatí vytřít octovou vodou. Plíseň tak nebude mít šanci.

Číst více
Jak zužitkovat zbylý žloutek

Zbylý žloutek skvěle zužitkujeme třeba do omáčky, kterou žloutek zahustí a zjemní. Ale pozor, omáčka se po všlehání žloutku už nesmí vařit, aby zůstala hladká.

Číst více
Rychleji upečený lilek

Lilek v celku bude upečený mnohem dříve, pokud ho před pečením několikrát propíchneme vidličkou.

Číst více
Vymazávání plechu na pečení

Na předem ohřátý plech spotřebujete při vymazávání mnohem méně tuku. Vyplatí se to!

Číst více
Jak na stejnoměrné tartaletky

Formičky s tartaletkami je třeba při pečení zatěžkávat. Často se používají luštěniny, ale ty lze skvěle nahradit jinou formičkou. Stačí těsto jednoduše jinou formičkou přikrýt.

Číst více
Žluťoučké kynuté těsto

Pečivo z kynutého těsta získá nažloutlou až zlatavou barvu, nahradíte-li část mouky stejným množstvím vanilkového pudinku.

Číst více
Brusinky na záněty močového měchýře

Pokud trpíte na záněty močového měchýře, popíjejte pravidelně brusinkovou šťávu. První den při potížích i co 20 minut 50 ml brusinkové šťávy a ledviny proplachujte častým popíjením vody. V případě prevence stačí popíjet denně 250 - 300 ml brusinkové šťávy.

Číst více
Brambory na zánět uší

Na začínající bolest ucha a jeho zánět pomáhá brambor. Stačí zabalit do žínky teplý vařený brambor, přiložit na ucho a nechat působit. Ucho se rychle zklidní.

Číst více
Křupavá kůrčička na kuřeti

Kuře získá opravdu křupavou kůrčičku, když povrch kuřete potřeme máslem či mašlovačkou namočenou v mléce.

Číst více
Cibule v salátu

Chceme-li přidat čerstvou cibuli do salátu, ale nechceme, aby přebila chuť jiných surovin, namočíme oloupanou a nakrájenou cibuli na hodinu do studené vody. Poté cibuli scedíme. Cibule tak ztratí na štiplavosti a příliš intenzivní chuti i vůni.

Číst více
Jak zvýšit příjem dobrých tuků?

Abychom zvýšili ve svém jídelníčku příjem tzv. dobrých tuků, sáhneme alespoň dvakrát týden po rybách či mořských plodech, několikrát týdne si dopřejeme ořechy či semena a máslo nahradíme kvalitním olivovým olejem.

Číst více
Petrželka povzbuzuje látkovou výměnu

Petrželka obsahuje draslík, který působí močopudně a pomáhá odvádět z těla škodliviny. Při hubnutí je více než vhodné zařadit petrželku do jídelníčku a nemít tuto bylinku jen jako ozdobu na talíři.

Číst více
Pohanka regeneruje játra

Pohanka je bohatá na vitamíny (B, E a P) a minerály (vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, mangan, zinek a měď). Pomáhá při problémech s cévami, hemoroidy a křečovými žilami. Podporuje regeneraci jater a pozitivně působí na kardiovaskulární systém.

Číst více
Jáhly upevní naše zdraví

Jáhly jsou bohatým zdrojem vlákniny a vitamínů skupiny B. Neobsahují lepek a jsou vhodné i pro celiaky. Podporují činnost ledvin, bojují proti zánětům a dodávají tělu křemík, který stojí za zdravím zubů, nehtů, vlasů a pokožky.

Číst více
Šalvěj na kašel a bolest v krku

Šalvěj lékařská má dezinfekční, antibakteriální a antivirózní účinky. Perfektně nás zbaví bolesti v krku, urputného kašle i tíhy na plících. Nejlépe funguje jako kloktadlo.

Číst více
Žloutek a pivo na lesklé vlasy

Účinný zábal pro větší lesk vlasů si připravíme v klidu domova a bez zbytečné chemie. Stačí rozšlehat 1 žloutek a pomalu k němu přilévat pivo (200 - 300 ml). Směs poté naneseme na umyté vlasy, zabalíme do ručníku a necháme působit 30 minut. Poté vlasy teplou vodou důkladně omyjeme.

Číst více
Na bradavice platí česnek

Na bradavice nejlépe funguje čerstvý česnek. Stačí plátek česneku, ale klidně i vymačkanou česnekovou šťávu, přiložit na postižené místo a převázat obvazem. Necháme nejlépe přes noc působit.

Číst více