Hořčicová omáčka

Velmi rychlá a chutná omáčka, když doma skoro nic není.


4.369x
25 min
9×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno. Kdo chce, může přidat i pórek. Na rozehřátý olej dáme zpěnit cibuli a pórek. Přidáme půl kostky hovězího bujónu, podle chuti mletý pepř a sůl a hořčici. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme do varu. Jakmile nám omáčka vaří, přidáme smetanu a ochutíme cukrem a octem. Zdá-li se nám hořčicová omáčka řídká, vlijeme do ní mléko rozšlehané s hladkou moukou. Hořčicovou omáčku lze podávat jak ke knedlíkům, tak i k opékaným bramborům, třeba s karbanátky.
user-icon

autor Mikitka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hořčicová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena