Lahodná omáčka s vůní lesních hub. Recept, který ve vaší kuchařce nesmí chybět.
směs | |
---|---|
500 g | hovězí maso |
250 g | čerstvé houby |
1 ks | cibule |
1 ks | smetanový sýr |
1 lžička | mletý kmín |
1 špetka | pepř |
1 špetka | sůl |
250 ml | smetana ke šlehání (31%) |
Maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak maso necháme táhnout asi 1,5 hodiny.
Na plotně necháme rozehřát dvě lžíce másla na hlubší pánvi. Vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Přidáme houby a zprudka je osmahneme. Přidáme sůl, kmín a pepř. Necháme restovat asi deset minut. Přilijeme smetanu, ze střívka vymáčkneme smetanový sýr, stáhneme plamen, přiklopíme poklicí a omáčku necháme lehce probublávat, dokud nezíská tu správnou hustotu a konzistenci.
Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme s rýží basmati.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena