Čokoládový fondant

Bábovičky s horkým srdcem. Slavnostní pochoutka, u které hodně záleží na načasování, ale když vyteče na talířku horká čokoláda, je to doslova slast!


3.817x
30 min
1×

Postup přípravy

6 menších formiček (báboviček) důkladně vymažeme máslem, dno vyložíme pečícím papírem.

Čokoládu se špetkou soli dáme do misky a rozpustíme v páře. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme čokoládu a zlehka zatřeme mouku. Hmotu rozdělíme do mističek, z bílé čokolády odlomíme 6 kostiček (zbytek je na ozdobu) a vtlačíme každou kostičku do těsta tak, aby byla zakrytá. Bábovičky dáme na 1 hodinu do ledničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, pečeme přesně 12 minut. Po vyjmutí z trouby necháme 4 minuty stát, pak zlehka poklepeme na dno formičky a vyklopíme na talířek.

Bábovičky s horkým srdcem (čokoládový fondant) podáváme teplé, poprášené kakaem, posypané strouhanou bílou čokoládou a s kopečkem vanilkové zmrzliny. Můžeme přidat i kopeček sladké nebo kysané šlehačky.

Čokoládový fondant je hotový asi za 30 minut plus 1 hodina chlazení.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový fondant

Zpět na recept