Kořeněná horká čokoláda

Nemusíte být zrovna příznivcem amerických svátků, přesto není nad příjemné naladění v chladných měsících. Právě den svatého Valentýna je k tomu ideální příležitostí. Vyzkoušejte recept na výbornou kořeněnou čokoládu.


2.33x
30 min

Postup přípravy

Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do mísy. Zvlášť v hrnci smícháme kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka. Přidáme koření, zbývající mléko a smetanu.

Postupně čokoládu zahříváme. Jakmile se začne směs vařit, nalijeme do mísy na čokoládu. Směs šleháme, až bude hladká a nadýchaná. Potom necháme čokoládu vychladnout a ohřejeme následující den na mírném ohni.

Kořeněnou horkou čokoládu podáváme dostatečně ohřátou.
user-icon

autor HAVAS PR


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněná horká čokoláda

Zpět na recept