Výborný recept! Chutná jak belgická čokoláda.
podle potřeby | |
---|---|
50 g | čokoláda na vaření |
1 hrneček | mléko |
1 lžička | skořice mletá |
1 lžička | škrob |
přiměřeně ml | smetana |
na ozdobu | |
1 balíček | šlehačka |
Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Nesmí se nám spálit! Pak přilijeme mléko. Lze přidat i smetanu na zjemnění. Když je čokoláda smíchaná s mlékem, přidáme skořici a škrob. Mícháme, dokud čokoláda nezhoustne. Horkou čokoládu ihned podáváme. Na ozdobu můžeme použít šlehačku, marshmallow, nasekanou čokoládu nebo jiné ozdobné posypy.
(doba přípravy 15 min)
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Čokoláda - co možná ještě nevíme
Dost dlouhou dobu se čokoláda konzumovala jako nápoj, nebo jako léčivá potravina. Dnes pro nás čokoláda znamená sladkou tabulku, které málokdy odoláme.
autor Jaroslav Vajz Atticus
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena