Jahodový Míša dort bez lepku

Recept na Míša dezert v bezlepkové variantě s jahodami. Jahody dodají dezertu svěžest a barvu. Při nákupu raději zkontrolujeme, zda kakao a čokoláda neobsahují stopy lepku.


0.00x
90 min

Postup přípravy

Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Přidáme lžíci cukru a šleháme, dokud není sníh tuhý.

Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Nemáme-li doma cukr třtinový, můžeme použít i obyčejný moučkový cukr. Do mísy prosejeme kakao a spojíme s vyšlehanými žloutky. Nakonec opatrně po částech vmícháme sníh z bílků.

Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a povrch lehce uhladíme. Korpus na Míša dort pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Po 30 minutách troubu vypneme a necháme dort ještě 10 minut při otevřených dveřích pomalu chladnout. Poté formu vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Mezitím si nakrájíme větší část jahod na tenké plátky. Pár jahod necháme v celku nebo nakrájíme podle libosti na ozdobení dortu.

Vychladlý korpus potřeme menší částí tvarohového krému, který jsme si připravili vyšleháním tvarohu s 2 vanilkovými cukry a 2 lžícemi cukru krupice. Na krém rozložíme plátky jahod a potřeme zbylým krémem.

Čokoládu na vaření rozpustíme spolu s máslem a polevou potřeme povrch dortu. Než poleva zatuhne, ozdobíme přichystanými jahodami.

Jahodový Míša dort bez lepku necháme v lednici pár hodin uležet. Krém nám mezitím ztuhne, dort se bude lépe krájet a také bude vychlazený lépe chutnat.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový Míša dort bez lepku

Zpět na recept