Reveňové pyré s jogurtovým krémem

Jahody a reveň se výborně hodí na jemný dezert.


0.00x
30 min

Ingredience

200 gcukr
1 lžícecukr moučka
6 plátkůželatina
0.13 lbílé víno
2 balíčkyvanilkový cukr
2 lžícecitronová šťáva
0.25 lsmetana ke šlehání
175 gnízkotučný jogurt
100 gjahoda
750 greveň

Postup přípravy

Reveň omyjeme, odřízneme konce, utvoříme svazečky, nakrájíme na půlcentimetrové kousky.

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme v ovocném pyré. Osladíme a ochutíme vínem.

Pyré při vychlazování občas zamícháme, vlažné naplníme do misky, přiklopíme a zcela vychladíme.

Jahody opatrně omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Krátce před ztuhnutím položíme doprostřed pyré, aby se částečně ponořily.

Jogurt, vanilkový a moučkový cukr smícháme, cukr rozpustíme. Ušleháme tuhou šlehačku, jogurt do ní vmícháme krátce před podáváním.

Reveňové pyré s jogurtovým krémem podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Reveňové pyré s jogurtovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.