Jahodový koláč s drobenkou

Oblíbený a klasický sezonní moučník.


5.027x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta.

Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami.

Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč.

Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč s drobenkou

Zpět na recept