Jahodový koláč s drobenkou

Oblíbený a klasický sezonní moučník.


5.029x
45 min
2×

Ingredience

300 gjahody

těsto

1 hrnekcukr
0.5 hrnkuolej
2 ksvejce
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek

drobenka

2 lžícemáslo
3 lžícecukr moučka
0.5 hrnkuhrubá mouka

Postup přípravy

Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta.

Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami.

Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč.

Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.