Rychlý letní jahodový koláč bez mléka a vajec krok za krokem

Rychlý letní jahodový koláč bez mléka a vajec krok za krokem

Recept na veganskou variantu jahodového koláče. Neuvěříte, jak je snadný a dobrý!

4415×

1) Příprava surovin.

Na koláč si připravíme 350 g polohrubé mouky, 370 ml sojového mléka, 110 ml oleje, 120 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, balení prášku do pečiva, 2 lžíce mandlových lupínků, misku jahod, lžíci jablečného octa, špetku soli a moučkový cukr na posypání.

koláč

2) Do mísy prosejeme mouku, přidáme třtinový cukr a vanilkový cukr, prášek do pečiva a mandlové lupínky a vše společně promícháme.

koláč

3) Poté přidáme mléko, olej a jablečný ocet a důkladně zamícháme metličkou.

koláč

4) Připravené těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy.

koláč

5) Jahody očistíme a poklademe na připravené těsto.

koláč

6) Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 50 minut.

koláč

7) Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a koláč můžeme servírovat.

koláč
Jahodový koláč a finanční náročnost

Ingredience na jahodový koláč vyjdou zhruba na 80 Kč.

Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem

Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.

Jahody

Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem

Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.

Skvěle

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz