Hrnkové jahodové muffiny

Jahodová sezóna již brzy bude v plném proudu, proto se dnes naučíme jednoduchý hrníčkový recept na muffiny.


5.05x
35 min

Postup přípravy

V míse promícháme všechny sypké suroviny - hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Cukru přidáváme podle toho, jak máme rádi sladké. Za nás - čtvrtka hrnku a 2 vanilkové cukry bohatě postačí.

Do mísy rozklepneme 2 menší vejce. Přilijeme mléko, olej a důkladně rozšleháme. Můžeme ještě přidat trochu citronové šťávy. Přisypeme sypkou směs a důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.

Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kousky.

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každého košíčku nalijeme trochu těsta.
Na něj poklademe asi lžičku nakrájených jahod.

Jahody přelijeme těstem do 3/4 výšku muffinového košíčku - během pečení nabudou. Takto připravené jahodové muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
Muffiny pečeme asi 20 - 25 minut podle typu trouby. Povrch by měl být zlatavý.

Upečené jahodové muffiny necháme na mřížce vychladnout a poté podáváme jako sladkou snídani, svačinu či pohoštění. Podle chuti můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnkové jahodové muffiny

Zpět na recept