Jahodová hrníčková bublanina

Jemným moučníkem s čerstvými jahodami se zavděčíte každému, kdo rád sladké.


4.5849x
60 min
130×

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou. Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem. Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme. Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.


Další recepty na bublaniny


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče


Recept na jahodové muffiny krok za krokem


Jahodová sezóna je v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová hrníčková bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká