Jahodová hrníčková bublanina

Jemným moučníkem s čerstvými jahodami se zavděčíte každému, kdo rád sladké.


4.5849x
60 min
130×

Postup přípravy

Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a společně s na plátky nakrájeným máslem prsty rozdrobíme celou směs na žmolenku. 1 hrnek odložíme stranou.

Ke zbytku žmolenky přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Vymícháme hladké těsto.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na půlky. Hlubší plech vymažeme máslem.

Těsto vlijeme na plech, poklademe jahodami (ovocem nešetříme) a posypeme drobenkou.

Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C a jahodovou hrníčkovou bublaninu upečeme.

Po upečení necháme jahodovou bublaninu vychladnout, lépe se pak krájí.

Další recepty na bublaniny

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodová hrníčková bublanina

Zpět na recept