Bublanina se zakysanou smetanou

Vyzkoušejte rychlý recept na úžasně vláčnou a šťavnatou bublaninu s jogurtem a zakysanou smetanou, která je plná ovoce.


5.07x
45 min

Postup přípravy

V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli, cukr, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím príškem do pečiva a zamícháme. 

Těsto přemístíme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, rozprostřeme, posypeme ovocem a mandlovými lupínky. Můžeme použít i rozmrazené ovoce odkapané na cedníku. A pokud vybereme kyselé ovoce, tak můžeme ještě lehce posypat cukrem.

Bublaninu pečeme na 180 °C cca 30 minut. 

Bublaninu se zakysanou smetanou a ovocem podáváme vychladlou, nakrájenou na čtverce či trojúhelníky.

Další skvělé recepty na bublaninu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina se zakysanou smetanou

Zpět na recept