Bublanina se zakysanou smetanou

Vyzkoušejte rychlý recept na úžasně vláčnou a šťavnatou bublaninu s jogurtem a zakysanou smetanou, která je plná ovoce.


5.07x
45 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
120 gmáslo
0.5 baleníprášek do pečiva
200 gcukr krystal
200 mlzakysaná smetana
250 gpolohrubá mouka
1 lžícecitronová šťáva
150 mlbílý jogurt

náplň

200 govoce

na ozdobu

100 gmandlové lupínky

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

V misce smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vejce, špetku soli, cukr, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím príškem do pečiva a zamícháme.  Těsto přemístíme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, rozprostřeme, posypeme ovocem a mandlovými lupínky. Můžeme použít i rozmrazené ovoce odkapané na cedníku. A pokud vybereme kyselé ovoce, tak můžeme ještě lehce posypat cukrem. Bublaninu pečeme na 180 °C cca 30 minut.  Bublaninu se zakysanou smetanou a ovocem podáváme vychladlou, nakrájenou na čtverce či trojúhelníky.


Další skvělé recepty na bublaninu


Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame


Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.


Pečení


Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem


Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!


Lepší


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká