Nadýchaná meruňková bublanina

Recept na nadýchanou bublaninu jen z mála surovin. Ovoce můžeme podle libosti obměnit.


4.58x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve rozpůlíme a vypeckujeme omyté meruňky. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, vlažné mléko, řepkový olej, vejce a prášek do pečiva. Jemně vyšleháme vláčné těsto. Necháme si předehřát troubu a vyšší plech vysteleme pečícím papírem. Těsto nalijeme na plech, necháme chvilku usadit a poté na těsto naskládáme půlky meruněk. Meruňkovou bublaninu pečeme na 180 - 200 °C cca 15 - 20 minut. Při pečení bublaniny dbáme na zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou meruňkovou bublaninu necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem


Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!


Lepší


Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin


Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.


Babiččina

user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaná meruňková bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká