Rychlý meruňkový koláč s drobenkou

Rychlý a skvělý koláč z prvních meruněk k létu patří.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Z mouky, mléka, oleje, cukru, vajec a prášku do pečiva vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Těsto poklademe půlenými, nebo na menší kousky nakrájenými meruňkami.

Z mouky, moučkového cukru a másla připravíme jemnou drobenku, kterou poklademe na ovoce a na celý koláč.

Meruňkový koláč pečeme při teplotě 180 °C, až okraje koláče zezlátnou a ztmavnou.

Rychlý meruňkový koláč s drobenkou podáváme po vychladnutí, posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlý meruňkový koláč s drobenkou

Zpět na recept